Acasă Sediul central Noi cititori în Octombrie Centenar, pentru Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

Noi cititori în Octombrie Centenar, pentru Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași

25
0

Miercuri, 7 octombrie 2020, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a primit vizita elevilor clasei a IX-a D, de la Colegiul Economic Administrativ Iași, însoțiți de profesor Alina Bârlădeanu.

Inițiativa de a vizita sediul central al Bibliotecii Județene a venit din partea liceului pe care o vom desfășura în trei întâlniri săptămânale, a câte zece elevi, în contextul pandemiei actuale.

Scopul acestei incursiuni în lumea cărților l-a reprezentat promovarea valorilor cultural-educative locale și naționale, dar și motivarea tinerilor pentru cunoașterea patrimoniului cultural românesc. Grupul de liceeni a făcut primul pas în spațiul bibliotecii, ușor timizi, dar optimiști în ceea ce-și doresc, completând formularele pentru eliberarea permiselor de acces, parcurgând departamentele bibliotecii, cu respectarea normelor epidemiologice.

Au descoperit multe detalii despre istoria bibliotecii județene printre care și faptul că, acum 100 de ani, mai exact la 1 octombrie 1920, Primăria Municipiului Iași a aprobat constituirea Bibliotecii Municipalității (actualmente, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași – redenumire primită în 1983, după ce până în anul 1968 a fost denumită Bibliotecă Regională).

La finalul întâlnirii au menționat beneficiile turului ghidat reprezentat de un cuvânt-cheie: bucurie, interes, liniște, bogăție, comoară, cunoaștere, loc de întâlnire și La multi ani, biblioteca!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here