Acasă Sediul central Nocturna Bibliotecilor 2021 – CHOPIN LA BIBLIOTECĂ

Nocturna Bibliotecilor 2021 – CHOPIN LA BIBLIOTECĂ

68
0

În compania muzicii și a cărților, la Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași s-a desfășurat sâmbătă, 25 septembrie 2021 un eveniment muzical remarcabil: Chopin la Bibliotecă. Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Asociația Club Kiwanis Iași Team coordonată, de președinte Stratica Evelin Nicoleta.

Invitatul de onoare pentru acest moment de înaltă ținută, Aimo Pagin – unul dintre cei mai importanți pianiști francezi din generația sa ce susține concerte pentru pian și orchestră/recitaluri pentru pian solo pe cele mai mari podiumuri din lume a venit prin intermediul Asociației Club Kiwanis Iași Team și la bibliotecă. Demonstrația de virtuozitate artistică se înscrie sub egida ediției a XII-a a „nopții albe” a bibliotecilor inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) cu participarea bibliotecilor publice din România și Republica Moldova, „NOCTURNA BIBLIOTECILOR2021.

Publicul meloman prezent a savurat muzica ce este mereu recreată la fiecare spectacol și, prin urmare, impresiile pot fi îndreptate atât asupra textului (notelor muzicale) cât și asupra interpretării impecabile ale marelui pianist. Din istoria muzicii universale, pianistul Aimo Pagin a ales din repertoriul său pentru bibliotecă, în versiune de concert, Frédéric-François Chopin – fără îndoială, unul dintre cele mai importante repere muzicale ale anotimpului de toamnă, de la a cărui trecere în neființă se împlinesc în 17 octombrie – 172 de ani. Am audiat: Sonata pentru pian nr. 2, Balada nr. 4 și 4 Valsuri în interpretarea pianistului de renume mondial.

Un recital cu caracter romantic, dinamic, surprinzător și impresionant alături de ambianța relaxantă ce ne-o conferă cărțile din bibliotecă, prezența auditorului cititor și elegant, strălucirea măiestriei muzicale ale invitatului, Aimo Pagin. Toate au conlucrat și au imprimat o notă specială întregului eveniment, care readuce încă o dată frumuseţea, energia şi speranţa „încriptate” (în clapele pianului) din cele mai selecte fragmente muzicale ale lui Frédéric-François Chopin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here