Acasă Sediul central Natura pentru sănătatea ta: „Vârsta arborilor” (12.10.2018)

Natura pentru sănătatea ta: „Vârsta arborilor” (12.10.2018)

27
0

Vineri, 12 octombrie 2018, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat activitatea „Natura pentru sănătatea ta”- Vârsta arborilor. Aceasta a avut loc în perimetrul arboristic al Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi.

Ing. dr. Roxana Anghel a vorbit despre aniversarea a 200 de ani de la nașterea lui Ion Ionescu de la Brad, agronom, economist, om politic, participant la Revoluţia de la 1848 din Muntenia și despre speciile de arbori și arbuști din aria vizitată. Doamna Tatiana Sandu, șef lucrări la Facultatea de Horticultură a descris modalitățile de calcul a vârstei arborilor în contextul istoric al aleii Mihail Sadoveanu.

Activitatea de coștientizare și marcare a vârstei copacilor existenți acum 100 de ani a avut loc alături de elevii de liceu de la profilul protecția mediului, coordonați de către prof. Vasilica Sîrghie, de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași. Reprezentanții bibliotecii au adus în prim plan cărțile și filmele din colecțiile bibliotecii care prezintă tema adusă în discuție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here