Acasă Intersecţii „Natura pentru sănătatea ta”- Plantele medicinale

„Natura pentru sănătatea ta”- Plantele medicinale

1037
0

Miercuri, 9 mai 2018, de la ora 08.30, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași desfășoară activitatea „Natura pentru sănătatea ta”- Plantele medicinale, care va avea loc la terenurile Centrului genetic de plante medicinale, aromatice și tinctoriale din incinta Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Activitatea are loc alături de elevii de liceu de la profilul protecția mediului coordonați de către prof. Vasilica Sîrghie de la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași.

Reprezentanta Centrului de Medicină Naturistă AROMA, ing. drd Camelia Nicoleta Roman și voluntarele: Ana Cornelia Onilă și Ana Maria Gafincu de la Facultatea de Horticultură (USAMV Iași) profilul protecția mediului vor prezenta importanța cultivării plantelor medicinale.

Reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile din colecțiile bibliotecii care prezintă tema adusă în discuție.

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și este realizat în parteneriat cu S.C. ApaVital Iași, Romsilva – Regia Națională a Pădurilor, Direcția Silvică Iași, Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Centrul de Medicină Naturistă AROMA Iași și Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași.

„Natura pentru sănătatea ta” este programul care își dorește să pună în evidență importanța protejării mediului în care trăim, gândim, citim și se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here