Acasă Sediul central Lectura – un mărțișor al sufletului! (Dacă nu poți veni la bibliotecă,...

Lectura – un mărțișor al sufletului! (Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!)

63
0

…în cadrul proiectului Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași va desfășura luni, 9 martie 2020 ora 17,00 în Sala de Lectură a bibliotecii publice o inedită activitate sub egida: Lectura – un mărțișor al sufletului! în cadrul proiectului educațional terapeutic: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (ediția a III-a).

Evenimentul cultural va multiplica impactul lecturii în zona de influență a elevilor precum și conturarea unei conduite nediscriminatorii, de întrajutorare și promovarea unui comportament condescendent față de toți membrii unei societăți civilizate, indiferent de problematica existențială. Rolul decisiv îl vor avea voluntarii implicați care vor citi/recita copiilor din titlurile împrumutate din fondul informațional al bibliotecii și domeniul literar preferat anume, fragmente și poezii de primăvară.

În Clubul de lectură sub amprenta primăverii și a mărțișorului vom da VOCE cititorilor pentru că noi citim cu voce tare. La Clubul de lectură propunem lectura ca un mod plăcut de a petrece timpul alături de ceilalți. Cărțile sunt asemenea, filmelor pe care cititorii le pot regiza în stil propriu; dacă într-un film sau desen animat imaginile sunt create deja de regizori; atunci când citim, putem crea povești și imagini așa cum ne dorim și putem să le transpunem în stilul propriu al gândirii.

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

Partenerii proiectului sunt: Asociația Club Kiwanis Iași Team, Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași și Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași, alături de beneficiarii proiectului: Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași și Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here