Acasă Sediul central Lectură de Ziua Internațională a Cărții Dăruite (International Book Giving Day)

Lectură de Ziua Internațională a Cărții Dăruite (International Book Giving Day)

249
0

Pe 13 februarie 2020, ora 10.30 la Secția Împrumut Carte pentru Copii, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași desfășoară o activitate dedicată Zilei Internaționale a Cărții Dăruite. Bucuria de a citi, la fel ca și iubirea, trebuie împărtășită. 14 Februarie nu este doar Sf. Valentin, dar și Ziua Internațională a Cărții Dăruite. Apărut inițial în Marea Britanie, obiceiul de a dărui cărți oricărui doritor, a făcut înconjurul lumii.

Astfel, pe 13 februarie îi vom avea invitați pe elevii claselor a V-a – a VII-a de la Școala Gimnazială „Carmen Sylva” care să-și împărtășească dragostea pentru cea mai iubită carte citită, fie împrumutată, fie cumpărată; vor vizita biblioteca și își vor face permise de acces.

Pe 14 februarie, pe lângă sărbătoarea Sfântului Valentin, este și Ziua Internațională a Cărții Dăruite (International Book Giving Day). Deși sărbătoarea a apărut în Marea Britanie, iubitorii de cărți din întreaga lume sărbătoresc an de an, dăruind cărți prietenilor, bibliotecilor, școlilor sau organizațiilor de caritate sau lăsând cărți în locuri publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here