Acasă Sediul central Lectură de Ziua Internațională a Cărții Dăruite – 14 februarie

Lectură de Ziua Internațională a Cărții Dăruite – 14 februarie

48
0

Joi, 13 februarie 2020, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași – prin intermediul Secției Împrumut pentru Copii – a desfășurat o activitate dedicată Zilei Internaționale a Cărții Dăruite (International Book Giving Day) care se sărbătorește anual în 14 februarie. Cu toate că, a apărut inițial, în Marea Britanie, obiceiul de a dărui cărți este binevenit și benefic de fiecare dată când ne întâlnim cu cei ce iubesc cărțile.

Participanții au fost elevii claselor a V-a – a VIII-a de la Școala Gimnazială „Carmen Sylva” împreună cu prof. Alexandra Pepelea și consilierul educativ, psiholog Gabriela Capaniștei.

Activitatea a început cu un scurt tur ghidat și eliberare de permise de acces la bibliotecă; apoi elevii au fost interactivi la provocarea declanșată de bibliotecarul responsabil cu activitatea în dialogul – Ce este cartea ? – după care au asistat mulțumiți și zâmbitori la un fragment de lectură susținut cu talent de colega noastră, bibliotecar. Finalul a fost destinat dăruirii de cărți fiecărui participant din partea bibliotecii publice.

Mulțumim participanților și prezenței TVR Iași!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here