Acasă Sediul central Lansarea volumului „Străinul din Țara Marelui Nimic” (28.02.2020)

Lansarea volumului „Străinul din Țara Marelui Nimic” (28.02.2020)

15
0

Vineri, 28 februarie 2020, la sala de lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași a avut loc lansarea volumului „Străinul din Țara Marelui Nimic”, în prezența autorului Gabriel Klimowicz.

În deschidere, scriitorul Dan Doboș, directorul bibliotecii, le-a mulțumit atât celor prezenți în sală cât și editurii Tritonic, cea care a făcut posibilă lansarea volumului.

A luat apoi cuvântul scriitorul și editorul Bogdan Hrib, cel care ne-a făcut o scurtă prezentare a lucrării „Străinul din Țara Marelui Nimic”, un text „ușor de citit”, cu o acțiune desfășurată într-o „țară imaginară”, acțiune încărcată de „sentimente, evenimente dramatice și chiar puțin S.F.”

Autorul, Gabriel Klimowicz a adus în fața publicului un slide în care a evidențiat diferite „ipostaze ale nimicului” și Țara Marelui Nimic, un spațiu al deșertăciunii, cu un „om nou” – spălat pe creier. Totuși, în acest spațiu există și o excepție – „străinul absolut”, omul care încă mai crede în valori, dar pe care societatea tinde a-l exclude sau chiar a-l extermina.
În final, publicul a adresat întrebări autorului, evenimentul încheindu-se cu o sesiune de autografe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here