Acasă Sediul central Lansare proiect „INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE (VAL) IV”

Lansare proiect „INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE (VAL) IV”

78
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a lansat pe 21 octombrie 2021 ediția a IV-a a proiectului: INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE” (VAL).

Activitatea tematică de prevenție educativă a fost susținută de inspector de specialitate, psiholog, Cora Camelia din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași, comisar șef de poliție, Candice Petcu și inspector de poliție Cristina Barboșanu de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași; precum și comisar șef de poliție, Sorin Perianu de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași.

Elevii claselor a IX-a C, a X-a D și a XI-a D de la Școala Profesională din cadrul Liceului Tehnologic „Mihai Busuioc” Pașcani, județul Iași a fost un public interactiv împreună cu bibliotecar, Elena Roxana Rusu la sesiunea de întrebări și răspunsuri din partea celor trei parteneri din proiect.

În perioada 18 – 22 octombrie 2021, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional Iasi (A.N.I.T.P.) dedică toate activitățile derulate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie, incluse în cadrul campaniei de informare şi prevenire “Săptămâna prevenirii traficului de persoane”. Iniţiativa îşi propune să abordeze ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea şi oferta care favorizează existenţa acestui fenomen. Această zi a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă. În egală măsură, rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional. Informaţii suplimentare: Telefon:  0232-301 209 / int 15470,   Fax: 0232-218.822,  E-mail:  anitp.iasi@mai.gov.ro, Facebook: CR Iasi Anitp.

Cu ocazia lansării proiectului nostru în colaborare, colegii de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași au făcut o donație de cărți sediului central și la filialele bibliotecii: „Codul Penal pe înțelesul copiilor”, coordonatori: Tudor Duca, Mihai Dunea și Maria Păduraru, Editura Solomon, 2020, pentru care le mulțumim.

Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană Iași în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași se află în implementare în perioada octombrie 2021 – iunie 2022 cu unitățile școlare preuniversitare din județul Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here