Acasă Sediul central Întâlnire dedicată poeților greci

Întâlnire dedicată poeților greci

12
0

Luni, 3 iunie 2019, la Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iași a avut loc o întâlnire dedicată poeților greci, cărții grecești de poezie traduse în alte graiuri și a culturii elene. Evenimentul a fost coordonat de lector Soultana Arvanitaki de la Facultatea de Litere – Lectoratul de Neogreacă din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și de doamna Athina Tsavi de la Comunitatea Elenă Iaşi, Filială a Uniunii Elene din România.

Au fost recitate poemele Arnisi (Refuz) de Giorgos Seferis, To kohili (Scoica) de Odysseas Elytis poet grec laureat al premiului Nobel, poezii pentru vacanța și copii To kiklamino (Ciclamele) și Edo to fos (Aici e lumina) ale poetului grec Yiannis Ritsos Γιάννης Ρίτσος.

Tinerii prezenți la activitate, cunoscători ai limbii elene au ales din cărțile bibliotecii au citit și tradus la prima vedere din Gratsia Spyrou Depounti, Margherita Fronimadi-Matatsi.

Soprana Marina Porumb a susținut un scurt recital de muzică tradițională grecească și alături de ea am cântat cu toții cântecul tradițional „Millise mou”.

Cu această ocazie au fost prezentate cărțile aflate în colecțiile Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” și donația de carte pe care cu Comunitatea Elenă Iaşi, Filială a Uniunii Elene din România a făcut-o bibliotecii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here