Acasă Sediul central INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE (VAL) – ed. a II-a

INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE (VAL) – ed. a II-a

26
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a derulat pe 16 ianuarie 2020 o nouă sesiune de informare a proiectului: ”INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE” (VAL) (ediția a II-a), pentru elevii claselor a X-a de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași.
Activitatea tematică de prevenție educativă a fost susținută de comisar șef de poliție Candice Petcu de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași; psiholog Cora Camelia din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași și comisar șef de poliție Sorin Perianu, alături de comisar de poliție Anca Hapău de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași.

Cele mai cunoscute fapte de corupție sunt luarea și darea de mită. Cine nu a auzit de „stimulentele” date pentru obținerea sau urgentarea unor servicii, realizarea unor acte etc.? Chiar dacă aceasta nu poate fi eliminată în totalitate de fiecare dintre noi, depinde gradul răspândirii ei. Ce putem face? În primul rând, fii convins că EȘTI IMPORTANT!

Prevenirea și combaterea corupției depind în egală măsură și de tine. Dacă nimeni nu mai dă șpagă, nu vor mai exista nici funcționari corupți. Semnalează IMEDIAT problema! Cei mai mulți funcționari sunt corecți, așa că orice alte situații trebuie pedepsite conform legii.
Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană Iași în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași se află în implementare în perioada noiembrie 2019-iunie 2020 cu unitățile școlare preuniversitare de la nivelul județului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here