Acasă Sediul central INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE (VAL)

INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE (VAL)

52
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat miercuri, 27 mai 2020, o sesiune online de informare a proiectului: ”INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE” (VAL) (ediția a II-a). Participanții au fost elevii clasei a IX-a, alături de prof. Andreea Georgiana Borleanu de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași, coordonată de director, prof. dr. Anca Dimitriu.

Activitatea tematică de prevenție educativă a fost susținută de comisar șef de poliție Candice Petcu, de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași; inspector de specialitate Cora Camelia, din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași și comisar șef de poliție Sorin Perianu, de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași.

Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept, în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi ameninţând capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi. Altfel spus, corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege.
Direcţia Generală Anticorupţie a fost înfiinţată prin Legea nr. 161/2005 privind stabilirea unor măsuri pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ca singura structură specializată pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului acestui minister. Acţiunile Direcţiei Generale Anticorupţie au un caracter ofensiv, de anticipare şi identificare a vulnerabilităţilor şi factorilor de risc, care favorizează comiterea actelor de corupţie, urmărind diminuarea/eliminarea acestora.

Direcţia Generală Anticorupţie promovează în activitatea pe care o desfăşoară obiectivitatea, legalitatea şi deplina responsabilitate în acţiunile sale, iar deviza instituţiei noastre este ,,Integritate pentru credibilitate”.

În data de 30 Mai 2020, Direcţia Generală Anticorupţie sărbătoreşte 15 ani de activitate în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor de corupţie.

Cu această ocazie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, ca structură judeţeană subordonată Direcţiei Generale Anticorupţie, îşi reafirmă angajamentul de a continua eforturile de prevenire şi combatere a corupţiei în rândul personalului din cadrul structurilor judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne, asumându-şi pe deplin misiunea încredinţată.

În cei 15 ani de activitate, Serviciul Județean Anticorupție Iaşi a înregistrat o evoluţie ascendentă a indicatorilor de performanţă, prin diversificarea metodelor de acţiune pe linie preventivă şi, totodată, prin dezvoltarea instrumentelor de identificare şi cercetare a faptelor de corupţie aflate în competenţă.

Cetăţenii care doresc să semnaleze fapte de corupţie ale angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne se pot adresa Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi, str. Zugravi nr. 64, tel. 0232.301.206, fax 0232.211.866, e-mail iasi.dga@mai.gov.ro sau pot apela linia telefonică gratuită Call center anticorupție 0800.806.806.

Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană Iași în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași se află în implementare în perioada noiembrie 2019-iunie 2020 cu unitățile școlare preuniversitare de la nivelul județului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here