Acasă Sediul central INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE (VAL) – 15.11.2019

INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE (VAL) – 15.11.2019

83
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a lansat pe 15 noiembrie 2019 ediția a II-a a proiectului cu denumirea: INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE” (VAL).

Prima sesiune de informare s-a desfășurat pentru elevii de la Liceul Tehnologic „Victor Mihăilescu Craiu” Belcești, județul Iași coordonată prin Biblioteca Publică Belcești și Primăria Belcești, județul Iași.

Activitatea tematică de prevenție educativă a fost susținută de comisar șef de poliție, Sorin Perianu de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași; comisar șef de poliție, Candice Petcu de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și psiholog, Andreea Sabetay din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași.

„Împreună putem PREVENI traficul de persoane! Rețelele de socializare sunt cel mai bun instrument în procesul recrutării prin relațiile de prietenie:

  • nu te împrieteni cu oameni pe care nu îi cunoști, niciodată nu știi cu cine stai de vorbă cu adevărat;
  • evită să comunici informații personale sau să postezi poze care ar putea să ofere indicii evidente despre viața ta privată;
  • nu accepta în lista de prieteni multe persoane de sex opus, pentru că poți cădea ușor în capcana unor conversații;
  • evită să pozezi în fața computerului sau să trimiți poze cu tine în ipostaze indecente;
  • dacă ești părinte, ar fi bine să nu îl lași pe copilul tău să își facă cont pe rețele de socializare, decât dacă are 15 ani .”

Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană Iași în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași se află în implementare în perioada noiembrie 2019-iunie 2020 cu unitățile școlare preuniversitare de la nivelul județului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here