Acasă Sediul central INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE (VAL)

INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE (VAL)

39
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat în 26 mai 2021 o sesiune de informare preventivă a proiectului: ”INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE” (VAL) (ediția a III-a). Participanții au fost elevii clasei a IX-a C și a X-a E de la Colegiul Economic Administrativ Iași.

Activitatea tematică de prevenție educativă a fost susținută de comisar șef de poliție Candice Petcu de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași; psiholog Andreea Sabetay din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași și comisar șef de poliție Sorin Perianu, de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași.

În temeiul activităților de prevenire a corupției desfășurate de Direcția Generală Anticorupție, pentru promovarea integrității funcționarilor Ministerului Afacerilor Interne, precum și în scopul conștientizării personalului M.A.I. și a cetățenilor cu privire la consecințele implicării în fapte de corupție și importanța semnalării acestora, în perioada mai – decembrie 2021, se va derula campania națională „M.A.I. etic, M.A.I. Integru!”. Lansarea acesteia este inclusă în rândul evenimentelor care marchează data de 30 Mai 2021 – Ziua Aniversară a Direcției Generale Anticorupție – 16 ani de activitate.

Pentru a atinge obiectivul general al campaniei, polițiștii anticorupție ai D.G.A cu atribuții pe linia activităților de prevenire vor organiza o serie de evenimente, la sediile structurilor M.A.I., în proximitatea zonelor în care personalul M.A.I. își desfășoară activitatea sau la sediul unor entități din sfera lor de competență. având ca subiect integritatea, beneficiile acesteia și riscurile abaterii de la comportamentul etic. Pentru promovarea campaniei a fost realizat, în regim intern, cu resurse proprii, un spot video pe care îl puteți vizualiza pe canalul de youtube al D.G.A, accesând următorul link: [https://www.youtube.com/watch?v=yjW4L28fMAI ]

Cetăţenii care doresc să semnaleze fapte de corupţie ale angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne, se pot adresa Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi, str. Zugravi nr. 64, tel. 0232.301.206, fax 0232.211.866, e-mail iasi.dga@mai.gov.ro sau pot apela linia telefonică gratuită Call center anticorupție 0800.806.806.

Specialiștii Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași vă transmite că, pe 31 mai 2021 este Ziua Mondială fără tutun: cauza principală de deces, boală și sărăcie, epidemia de tutun este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice cu care s-a confruntat lumea, omorând peste 8 milioane de persoane pe an, în comparație cu COVID 19 unde s-au raportat aproximativ 3.3 milioane de decese în 2020. Tutunul este singurul produs consumat legal care poate ucide până la jumătate (50%) din cei care îl folosesc ca atare, în comparație cu COVID-19, care ucide aproximativ 3% din populația afectată. Este cea mai prevenibilă cauză de mortalitate si morbiditate. Ești fumător? Așteptai de mult ocazia potrivită pentru a renunța? Participă la PROVOCAREA VERII: RENUNȚI SI CÂȘTIGI! Nu ești fumtător, dar vrei să ajuți un prieten. Implică-te! Spune-i despre PROVOCAREA VERII: RENUNȚI SI CÂȘTIGI! Înscrie-te la concurs pe site-ul [https://renuntisicastigi.ro] în perioada 21 – 31 mai 2021 și renunță pentru 6 săptămâni la fumat, în perioada 1 iunie – 12 iulie 2021.

Poți câstiga MARELE PREMIU o excursie în valoare de 1200 euro sau multe alte premii![https://www.youtube.com/watch?v=ks8077cO-3Q ] .

Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană Iași în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași se află în implementare în perioada septembrie 2020 – iunie 2021 cu unitățile școlare preuniversitare de la nivelul județului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here