Acasă Sediul central INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE (VAL)

INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE (VAL)

14
0

Miercuri, 14 aprilie 2021, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat o nouă sesiune de informare preventivă în proiectul: ”INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE” (VAL) ediția a III-a.

Activitatea derulată pe platforma Zoom a fost pentru elevii clasei a XII-a D de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași, alături de prof. Carmen-Florina Ilaș și bibliotecar Ines-Andreea Toader.

Activitatea tematică de prevenție educativă a fost susținută de comisar șef de poliție, Candice Petcu de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași, comisar șef de poliție Sorin Perianu de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași și psiholog Andreea Sabetay din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași.

Consumul de droguri poate avea un impact asupra vieții tinerilor, mai ales în nenumărate feluri la care nu te aștepți: relațiile cu prietenii și familia, siguranța, presiunea financiară, dependența, depresia, accidente, bolile cu transmitere sexuală sau o sarcină nedorită, risc de infecție HIV HCV, HVB prin folosirea în comun a seringilor.

Cum să faci față presiunii grupului? Alege grupul de prieteni în funcție de interesele comune; învață să spui NU. Este bine să îți susții lucrurile în care crezi și să nu faci parte dintr-o „turmă”; încearcă să nu-i judeci pe ceilalți. Respectând deciziile celorlalți îi vei determina să: respecte, la rândul lor, deciziile tale; acționează atunci când trebuie să ajuți sau să susții pe cineva din grup; schimbă-ți gupul de prieteni în cazul în care aceștia exercită o presiune negativă asupra ta. Cunoaște persoane noi și implică-te în activități SĂNĂTOASE; implică-te în activități adecvate vârstei, fă lucruri care te fac fericit și care nu au legătură cu consumul de droguri; fii puternic! Câteodată presiunea de a începe sau de nu începe să consumi droguri începe din tine și este greu să te simți diferit de ceilalți. Întotdeauna când ai de făcut astfel de alegeri gândește-te la ceea ce este cel mai bine pentru tine. Fiind puternic vei fi valorizat și mai mult și alții ar putea să-ți calce pe urme!

Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană Iași în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași se află în implementare în perioada septembrie 2020-iunie 2021 cu unitățile școlare preuniversitare de la nivelul județului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here