Acasă Sediul central În vizită la bibliotecă cu clasa a IX-a A de la Colegiul...

În vizită la bibliotecă cu clasa a IX-a A de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași

44
0

Marți 11 februarie 2020, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a primit vizita elevilor clasei a IX-a A de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași – profil vocațional arhitectură, însoțiți de profesor Claudia Dascălu, profesor Alexandru Tofan și bibliotecar Oana Epure.
Inițiativa de a vizita sediul central al Bibliotecii Județene venită din partea liceului a fost fructificată pentru tinerii liceeni, care au făcut primul pas în spațiul bibliotecii. Aceștia au descoperit multe informații și detalii despre istoria bibliotecii județene printre care, faptul că, acum 100 de ani, mai exact la 1 octombrie 1920 Primăria Municipiului Iași a aprobat constituirea Bibliotecii Municipalității (actualmente, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași – redenumire primită în 1983 după ce până în anul 1968 a fost denumită Bibliotecă Regională).

Scopul acestei incursiuni în lumea cărților l-a reprezentat promovarea valorilor cultural-educative locale și naționale, dar și motivarea tinerilor pentru cunoașterea patrimoniului cultural românesc și nu numai. Elevii încrezători și optimiști și-au făcut permise de acces și au pătruns în labirintul cărților, parcurgând toate departamentele bibliotecii precum și depozitul de carte veche și de patrimoniu.

La finalul întâlnirii au menționat beneficiile turului ghidat: oportunități de studiu nebănuite, climat plăcut pentru lectură și dezvoltarea relațiilor interumane și educaționale, informație veridică și de actualitate doar prin personalul bibliotecii, activități și concursuri cu premii, biblioteca este o experiență de viață pentru tânărul cititor.

La bibliotecă, cititorii noștri vor găsi întotdeauna o ambianță confortabilă adecvată studiului, accesul liber la raftul de referință, un spațiu destinat activităților de animație culturală unde, lectura se completează perfect cu jocul educativ, cărțile și imaginile.

Le mulțumim pentru vizită și îi mai așteptăm în biblioteca noastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here