Acasă Sediul central Final de proiect: „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la...

Final de proiect: „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!” (ediția a III-a)  

80
0

Vineri, 19 iunie 2020 Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a încheiat ediția a III-a a proiectului educațional terapeutic: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică) cu o altă activitate spcifică în mediul on-line: Și bătrânii iubesc poveștile!.

Activitatea: „Și bătrânii iubesc poveștile!” derulată la Căminul de Bătrâni Abos Care Iași – coordonată de manager, Mihaela Cotea, a vizat educația lecturii pentru sănătate cu teme de interes specifice vârstei, socializare și reintegrare socială, susținere și comunicare inter-generațională.

Momentele de lectură pline de emoție și talent trimise de Asociația ROIS Iași (“EU SUNT…RIA” de Maria Narcisa Apachițăi) au condus la o atmosferă plină de viață și motivare, de înseninare a clipelor vârstei a treia cu multă înțelepciune și bucurie lăuntrică.

Împletirea acestora cu cele ale poveștilor de viață a unor cărți dragi seniorilor prezenți cu mici amintiri construite de fotografii, felicitari hand-made special create pentru această întâlnire de reprezentantul Bibliotecii Județene Iași a îmbogățit sufletul bunicilor participanți la activitate.

 

Mulțumim tuturor partenerilor prezenți în acest proiect și participanților care au primit diplome precum și voluntarilor care au dăruit celorlați timp prețios și lectură de suflet.

 

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

Proiectul a fost implementat în perioada ianuarie – iunie 2020 în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, Asociația Club Kiwanis Iași Team alături de beneficiarii proiectului: Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași și Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here