Acasă Culorile cărţii Fantezie și îndemânare printre rânduri de culoare

Fantezie și îndemânare printre rânduri de culoare

25
0

Sâmbătă, 29 noiembrie 2014, începând cu ora 10.00, în Sala de Periodice a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” ne-am întâlnit la atelierul de creație „Fantezie și îndemânare printre rânduri de culoare”. Atelierele de creație sunt organizate în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” și se derulează în cadrul Proiectului „Culorile cărții”, care își propune să pună în valoare zona de convergență a literaturii cu artele plastice, prin organizarea de activități tematice periodice în care să fie implicați elevi, studenți, cadre didactice, părinți, bunici, cât și alți beneficiari ai comunității ieșene.

Tema abordată – Acuarela jucăuşă – a constat în realizarea unor planşe artistice prin tehnica acuarelei suflate. Întâlnirea a adus la un loc elevi, studenți, cadre didactice, părinți, bunici care au încercat să creeze povești și istorioare din călătoria acuarelei pe hârtie. Astfel, alături de studentele Sabina Drânceanu, Bianca Irimia și Alexandra Codreanu – specializarea grafică, coordonate de drd. Ana-Maria Aprotosoaie-Iftimi, Responsabil al Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, Institutul de Pregătire Psiho-Pedagogică și Consiliere din cadrul Universității de Arte „George Enescu” Iași, participanții au deprins această nouă tehnică și au căutat în formele apărute povestea pe care a vrut să o spună acuarela, fiecăruia. La unii a venit marea cu ale ei viețuitoare, din tainice colțuri de foaie și culoare, la alții, pomi cu păsări sau flori pe câmpii sub soare. Cu toții însă au reușit în final să unească lucrările într-o imens poveste-puzzle.

La activitate au fost prezenți membrii Cercului de Artă „Voroneț” și ai Asociației „AFECT”.

Participanții și gazdele sunt hotărâți ca la întâlnirile viitoare să găsească noi modalități de a crea povești sau să își amintească de cele existente, prin tehnici inedite de creație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here