Acasă Sediul central Dublă lansare de carte

Dublă lansare de carte

16
0

14714848_1007678779378567_9216824073197658494_o

Vineri, 21 octombrie 2016, la Sala de Artă și Referințe a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” a avut loc lansarea volumelor „Lucian Blaga şi ultima lui muză” și „Radu Stanca – Evocări și interpretări în evantai”, autor Anca Sîrghie, critic și istoric literar. Cuvântul de deschidere a aparținut lui Bogdan-Mihai Mandache, scriitor și publicist, membru al Uniunii Scriitorilor – Filiala Iași și redactor șef al Editurii Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” și al Revistei „Asachiana”, editată de Biblioteca Județeană Iași.

În continuare au luat cuvântul prof. univ. Elena Dragoș și autoarea Anca Sîrghie, prezentând cele două volume. „Lucian Blaga şi ultima lui muză” este o lucrare document în care autoarea reconstituie dialogul purtat cu Elena Daniello (1910-2010), una dintre doamnele literaturii române care a trăit la Cluj, prietenă și confidentă a lui Lucian Blaga în perioada ultimă a vieții poetului. Volumul a fost încununat cu Premiul „Octavian Goga”, decernat de Filiala Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România.

Cea de a doua carte propusă publicului ieșean, „Radu Stanca – Evocări și interpretări în evantai” comemorează cei „95 de ani de nemurire” ai poetului, dramaturgului şi regizorului Radu Stanca. Cartea este structurată pe cinci capitole. I – Evocări, II – Interpretări, III – Radu Stanca în reportaje, IV – Pe drumul către steaua „care a ars cândva nepotolit” a lui Radu Stanca, V – Anexe şi VI – Note.

În partea a treia a evenimentului am urmărit filmul-document „Amintiri despre Lucian Blaga”, realizat în urma interviului cu Elena Daniello. Seara s-a încheiat cu un recital de versuri semnificative din creația celor doi poeți, susținut de elevi ai Liceul Tehnologic “Petru Poni” Iaşi și cu o sesiune de autografe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here