Acasă Sediul central Dramatica* Versului: Invitație la spectacolul „Balada Sărmanului Pescar”

Dramatica* Versului: Invitație la spectacolul „Balada Sărmanului Pescar”

203
0

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași vă invită să participați la piesa de teatru „Balada Sărmanului Pescar”, adaptare după poezia cu același nume a poetului ieșean Valeriu Stancu.

Avanpremiera piesei va avea loc luni, 4 noiembrie 2019, de la ora 17.00, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, de la sediul central (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10), iar premiera spectacolului este programată pentru data de 11 noiembrie 2019, de la ora 17.00, la Sala de Festivități a Colegiului Național „Emil Racoviță” Iași.

Poezia „Balada Sărmanului Pescar” a fost „dramatizată” în cadrul proiectului, Dramatica* Versului – Scriitorii Iașului și va fi interpretată de trupa „Las Gaviotas” a Colegiului Național „Emil Racoviță”.

Poetul și prozatorul Valeriu Stancu, premiat în multe manifestări de prestigiu, redactor-șef al revistei „Cronica” (ultimul număr a apărut în 2014) și al „Editurii Cronica” din Iași, al cărui poezii au fost publicate în străinătate (Belgia Franța, Germania, Italia, Canada și Mexic), a avut bunăvoința să pună la dispoziția noastră această frumoasă balada, cunoscută lui, de pe coastele Atlanticului spaniol și scrisă în golful cubanez Gojimar.

Voluntarele Diana Beșchia și Irina Tocănel, alături de lector univ. dr. Dumitriana Condurache de la Facultatea de Teatru au scenarizat și regizat poezia și au coordonat elevii colegiului. Fondul muzical al piesei a fost completat de voluntara Maria Schipor, studentă anul al II-lea la Interpretare Chitară, care a exersat și a coordonat împreună cu lector univ. dr. Ona Anghel, pe eleva Elena Cojocaru. Realizarea costumelor și a decorurilor a căzut în sarcina unei echipe complexe de la Facultatea de arte avizuale și design, formată din voluntarele: Bîclea Simona Mihaela (Pictură, Anul II),  Fusa Roxana (Pictură, Anul II), Stoica Ana (Pictură, Anul II),   Cucoranu Victorița Alina (Pictură, Anul II), Aniță Cristiana (Pictură, Anul II) Bejinaru Gabriela (Pictură, Anul II), Candet Laura (Pictură, Anul II), coordonate de lector univ. dr. Ana-Maria Aprotosoaie-Iftmi, profesor educație plastică Maria Ursache și studentă UNAGE Cătălina Lungu. Prin bunăvoința doamnei Nanette Pârvu de la  firma „Nanette” au fost realizate o parte din costume.

Distribuția în piesă a membrilor trupei Las Gaviotas (Pescărușii) este: Octavian Alexandru Elisei (El Pobre Pescador – Sărmanul Pescar), Daria Custură (Sirena), Maria Ciorâțanu (Primera esposa del pescador – prima soție de pescar), Andreea Ștefaroi (Segunda esposa del pescador – a doua soție de pescar), Maria Raluca Mitocariu (La tercera esposa del pescador – a treia soție de pescar), Anda Paula Moraru (La cuarta esposa del pescador – a patra soție de pescar), Carmen Teodoru (Quinta esposa del pescador – a cincea soție de pescar), Ioana Andreea Graur (Sexta esposa del pescador – a șasea soție de pescar).

Mulțumim profesorilor, studenților și elevilor de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași pentru implicarea și concursul acordat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here