Acasă Sediul central DIPLOMAȚIA, de Henry Kissinger

DIPLOMAȚIA, de Henry Kissinger

43
0

În anul 2018, la Editura BIC ALL din București, a văzut lumina tiparului DIPLOMAȚIA, o carte impozantă, semnată de către Henry Kissinger, consilier pentru securitate națională și secretar de stat în timpul administrației Nixon (20 ianuarie 1969 – 9 august 1974). Kissinger a primit Premiul Nobel pentru Pace în anul 1973.

Volumul numără 780 de pagini și este tradus de către Mircea Ștefancu (cap. 1-6, 15-31 și notele) și Radu Paraschivescu (cap. 7 – 14).

Suntem în fața unei lucrări monument, care surprinde cele mai importante evenimente pe care le-a trăit omenirea în ultimele două secole.

Martin Evans („The Times”) despre acest demers editorial susține că: „… Henry Kissinger descrie modul în care arta diplomației a creat lumea în care trăim și măsura în care politica externă a Americii a fost total diferită de cea a altor națiuni. Diplomația, o carte strălucită, controversată și foarte incisivă, reprezintă încununarea unei cariere diplomatice. Este o lectură obligatorie pentru toți cei interesați de forțele care au modelat lumea de astăzi și o vor prefigura pe cea de mâine”.

Pentru a vă determina să deschideți volumul, din cele 31 de capitole cât cuprinde, înșirăm doar câteva dintre ele pentru a afla amănunte despre evenimentul, tratatul, subiectul pe care autorul îl prezintă, conturând, astfel, importanța actanților istoriei, dar și a deciziilor acestora: Regula jocului: Theodore Roosvelt sau Wadrow Wilson; Concertul Europei: Marea Britanie, Austria, Rusia; Sfârșitul iluziei: Hitler și distrugerea ordinii de la Versailles; Bazarul lui Stalin; Pactul sovieto-nazist; America revine în arenă: Franklin Delano Roosevelt; Trei modalități de abordare a păcii: Roosevelt, Stalin și Churchil în cel de-al doilea război mondial; Începutul Războiului rece; Dilema politicii de îngrădire: Războiul din Coreea; Vietnam: drumul disperării; Kennedy și Johnson; Politica externă ca geopolitică: diplomația triunghiulară a lui Nixon; Sfârșitul Războiului rece: Reagan și Gorbaciov; Noua ordine mondială reconsiderată și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here