Acasă Sediul central Despre Inteligenţă… cu „Buburuzele”

Despre Inteligenţă… cu „Buburuzele”

52
0

17 ianuarie 2020. Agenda zilei la Biblioteca  Judeţeană „Gh.Asachi” Iaşi – Biroul Împrumut pentru copii este încărcată şi plină de surprize cu „Buburuze”.

Vă mai aduceţi aminte de „Buburuze”? Nu-i aşa că sunt tare drăgălaşe? Dornice de a învăța lucruri noi, iubitoare de lectură, fie că e vară, iarnă, elevii clasei a II-a de la Școala Internațională „Spectrum”, coordonator Teacher Crina Ivașcu, nu stau locului o clipă – vorba din poveste. Hotărâți, dezinvolți, curioși, au venit să strângă în trăistuţa cu valori o nouă virtute. E drept că Năsturel nu a fost să îi ajute la poveste, dar a lăsat ajutoare de nădejde.

Aşa că povestea  masailor despre inteligenţă „Viermele lăudăros” din „Poveşti despre virtuţi şi valori” (Jacopo Olivieri) s-a lăsat descifrată cu morala deplin înţeleasă: “cine înfruntă pericole necunoscute cu inteligenţă şi experienţă va fi întotdeauna în avantaj”.

Mare bucurie când au înţeles că timpul deschide porţile la fiecare, încrederea ţine de inteligenţă şi educaţie şi scopul acestei virtuţi este să reuşim să ne descurcăm învăţând, înţelegând şi empatizând cu ceilalţi.  Mulţumim pentru „cărticelele” dăruite lui Năsturel şi cine doreşte să îi mai aducă scrisori poate veni de luni până sâmbătă cu permisul de cititor deoarece el v-a pregătit cărţi (ultimele noutăţi editoriale) şi are nevoie de opinia voastră.

Ce spuneţi? Îi daţi o mână de ajutor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here