Acasă Cercul de latină Cursuri gratuite de limbă latină și istorie romană prin Centrul de Studii...

Cursuri gratuite de limbă latină și istorie romană prin Centrul de Studii latine „Marcus Porcius Cato Cenzorul”

110
0

Începând cu data de 18 februarie 2017, în fiecare zi de sâmbătă, în intervalul orar 13.00 – 16.00, la Sala de Artă și Referințe a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Iași (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin) își desfășoară activitatea două cercuri inițiate de Asociația culturală Centrul de Studii latine „Marcus Porcius Cato Cenzorul” din Iași: Cercul de istorie romană „Titus Livius”, coordonat de Mădălina Toma, profesor de limba latină şi istorie la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” și Cercul de traduceri latine „Gaius Iulius Caesar”, coordonat de Delia Acatrinei, profesor de limba latină la Liceul Teoretic ”Alexandru Ioan Cuza”.

Programul celor două cercuri este următorul:

În intervalul orar 13.00 – 14.30: Cercul de istorie romană „Titus Livius” oferă gratuit elevilor, studenților, profesorilor, dar și altor persoane interesate, un curs excepțional de istorie romană. Cercul este coordonat de Mădălina Toma, profesor de limba latină și istorie la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iaşi. Programul activităților poate fi consultat aici.

În intervalul orar 14.30 – 16.00, Cercul de traduceri latine „Gaius Iulius Caesar” oferă elevilor un curs gratuit de pregătire suplimentară pentru olimpiada de limbă latină. Cercul este coordonat de Delia Acatrinei, profesor de limba latină la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Programul activităților poate fi consultat aici.

De asemenea, vinerea, de la ora 16.00, la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” se desfășoară Cercul de artă militară romană „Marcus Ulpius Traianus” (aici) și Cercul de oratorie romană și veche greacă „Marcus Tullius Cicero” (aici), ambele coordonate de Ilie Istrati, profesor de limba latină şi veche greacă la Liceul  Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here