Acasă Sediul central Conferințele Centenarului: „Tradiție și modernitate în România Centenară” (8.11.2018)

Conferințele Centenarului: „Tradiție și modernitate în România Centenară” (8.11.2018)

65
0

Joi, 8 noiembrie 2018, evenimentul din cadrul proiectului „Ciclul de Conferințe Centenar”, aprobat și finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) prin Programul Centenar a continuat cu o nouă întâlnire, de această dată în comuna Cotnari.

Cuvântul de început i-a aparținut directorului Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, cel care a mulțumit autorităților locale pentru implicare și a înmânat o diplomă de excelență primarului comunei Cotnari, Vasile Crețu, în semn de recunoaștere.

Conferința „Tradiție și modernitate în România Centenară” susținută de prof. univ. dr. Cristina Gavriluță de la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a avut loc la Căminul Cultural din localitatea Cotnari.

Tema tradiției și a modernității nu este una nouă. Ea se dovedește a fi însă una extrem de actuală în România centenară. Contextele politice și sociale au readus-o, și ele, în atenția publicului, prin diferite canale media. Acesta este motivul pentru care am încercat să răspundem la câteva întrebări pe care, probabil, fiecare și le pune. Există o ruptură între tradiție și modernitate? Sunt corecte valorizările negative ale tradiției? Este România un stat modern, european? În acest context aniversar s-a insistat pe ideea unei continuități între tradiția și modernitatea românească, ambele fiind sursele și expresiile identității noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here