Acasă Copiii singuri acasă Conferința de lansare a proiectelor „Copiii singuri acasă” și „Prevenirea victimizării persoanelor...

Conferința de lansare a proiectelor „Copiii singuri acasă” și „Prevenirea victimizării persoanelor vârstnice”

26
0

14980676_1027782920701486_4154777367251494149_n

Conferința de lansare a proiectelor educativ-preventive „Copiii singuri acasă” și „Prevenirea victimizării persoanelor vârstnice”

Marți, 1 noiembrie 2016, la Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” din Iași a avut loc conferința de lansare a două noi proiecte educativ-preventive: „Copiii singuri acasă” și „Prevenirea victimizării persoanelor vârstnice”. Cele două proiecte fac parte din programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor și de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului. Inițiativa aparține Secției 4 Politie Iași, parteneri fiind: Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, C.J.R.A.E Iași.

Proiectul „Copiii singuri acasă” se adresează elevilor din școlile cartierului Tătărași și are drept scop prevenirea comportamentului deviant și a victimizării minorilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate.

Prin cel de-al doilea proiect, „Prevenirea victimizării persoanelor vârstnice”, se dorește informarea cetățenilor cu privire la principalele infracțiuni care au ca victime persoanele în vârstă. În acest caz, polițiștii de proximitate, împreună cu partenerii din proiect, vor prezenta bătrânilor măsurile minime de protecție a bunurilor personale de valoare în spatiile publice și în locurile aglomerate.

Cele două proiecte se desfășoară în perioada noiembrie 2016 – iulie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here