Acasă Club Clepsidra Clubul Clepsidra – Rolul Elitelor în secolul al XIX-lea

Clubul Clepsidra – Rolul Elitelor în secolul al XIX-lea

27
0

Clubul Clepsidra – Rolul Elitelor în secolul al XIX-lea

            Miercuri, 25 martie 2015, la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași a avut loc lansarea proiectului Club CLEPSIDRA ce vizează promovarea unui mediu de comunicare și dezbatere de natură politico-culturală într-un cadru neconvențional.

Întâlnirile din cadrul proiectului sunt destinate publicului larg interesat de felul în care moravurile politice se regăsesc în literatura națională și internațională, a decelării propagandei și ficțiunii de mesajul literar valabil exprimat prin convingerile autorilor.

Cultura are întotdeauna nevoie de dialog, care să treacă dincolo de granițe, deschidere spre lume și toleranța cu ceilalți spre valori nebănuite iar politica se preocupă de asigurarea păcii prin schimbul științific al culturii.

Elevii din clasele a XI-a a Liceului Pedagogic, coordonați de profesor Elena Mănucă, consilierul educațional și Elena Silian, bibliotecar au fost entuziaști și deschiși la întâlnirea-dezbatere pe tema: Rolul elitelor în secolul al XIX-lea.

Constantin Dram, profesor la Facultatea de Litere a Universității „Al. I. Cuza” Iași a dialogat cu tinerii și a susținut o mini-conferință pe această temă.

Pe agenda întâlnirii s-au parcurs următoarele momente:

  • „În intimitatea secolului al XIX-lea” de Ioana Pârvulescu – text și pretext;
  • „Elite ale secolului al XIX-lea reprezentative pentru viața politică și culturală a vremii” alocuțiune susținută de domnul profesor Dram;
  • „Nevoia de elite – prezentul în oglinzile trecutului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here