Acasă Club Clepsidra Club CLEPSIDRA – Umor și înțelepciune în opera sadoveniană

Club CLEPSIDRA – Umor și înțelepciune în opera sadoveniană

89
0

 

afis clepsidra 5 noiembrie

Club CLEPSIDRA – Umor și înțelepciune în opera sadoveniană

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează joi, 5 noiembrie 2015, începând cu ora 14.00, în Sala de Festivități a Colegiului Economic Administrativ Iași, o nouă întâlnire-dezbatere a Clubului Clepsidra, care este dedicată marelui scriitor Mihail Sadoveanu de la a cărui naștere se împlinesc 135 de ani.

Întâlnirea va fi prezidată de prof. univ. dr. Constantin Dram de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și se va derula sub genericul „Umor și înțelepciune în opera sadoveniană”.

Umorul reușește întotdeauna să fixeze altfel acele adevăruri grave ce pot trece neobservate în viața de zi cu zi. Tema „Umor și înțelepciune în opera sadoveniană” urmărește acele texte din opera lui Sadoveanu care aduc mai aproape de cultura europeană vechea înțelepciune orientală.

Întâlnirea se va încheia cu o sesiune de întrebări din partea elevilor, cea mai pertinentă întrebare va fi premiată cu un pachet de cărți.

Proiectul „Clubul Clepsidra” se desfășoară în cadrul programului Biblioteca și Societatea al Bibliotecii Județene Gh. Asachi și se adresează publicului larg interesat de felul în care moravurile politice se regăsesc în literatura națională și internațională, a decelării propagandei și ficțiunii de mesajul literar valabil exprimat prin convingerea autorilor.

Activitățile proiectului sunt concretizate prin întâlniri-dezbateri trimestriale ce reunesc specialişti politologi/ filosofi/ istorici/ literați ai Iaşului și au ca scop promovarea unui mediu de comunicare de natură politico-culturală, dar și facilitarea schimbului de experienţă, cunoaştere şi informaţii către publicul larg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here