Acasă Cerneală și celuloid Cerneală și Celuloid, Ediția a II-a

Cerneală și Celuloid, Ediția a II-a

21
0

baba comunista (1)

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează marți, 31 mai 2016, de la ora 14.00, în Sala de Festivități, prima întâlnire a ediției a II-a a proiectului „Cerneală și Celuloid”, un proiect care își propune realizarea unor paralele între anumite filme și romanele care le-au inspirat.

Tema ediției a fost inspirată de romanul Sunt o babă comunistă a scriitorului Dan Lungu, o (re)sursă atât pentru spectacolele de teatru, cât și pentru cinematografie. Cartea a stat la baza piesei de teatru „Baba comunistă”, a cărei premieră a avut loc în 2010 la Teatrul Bouwkunde din Deventer (Olanda) și a constituit scenariul unei ecranizări, în 2013, în regia lui Stere Gulea.

Despre istoria succesului „Sunt o babă comunistă” va vorbi autorul Dan Lungu, iar despre cum se scrie scenariul unui film vom afla de la scriitorul și scenaristul Florin Lăzărescu. Discuțiile vor fi însoțite de proiecții cu secvențe din film și fragmente din carte.

Publicul – elevii claselor a XII-a de la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași este unul avizat (au citit cartea și au vizionat filmul), astfel că dialogul cu cei doi invitați speciali va fi unul temeinic.

Participarea este gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here