Acasă Sediul central Carte, lectură și educație

Carte, lectură și educație

48
0

CARTE, LECTURĂ ȘI EDUCAȚIE

sesiune de informare și lectură

 Vineri, 5 octombrie 2018, am sărbătorit Ziua Mondială a Educației la Biblioteca Jud.„Gh. Asachiˮ Iași-biroul Împrumut pentru copii, printr-o întâlnire de grad zero cu preșcolarii de la Grădinița Sf.Sava Iași. Rând pe rând au pășit pragul bibliotecii copii din grupa mijlocie, care au cedat locul celor din grupa mare, aceștia prezentându-se foarte serios ca fiind Buburuzele, Steluțele și Licuricii din grădiniță.

La ce sunt bune cărțile ?s-a  auzit întrebarea, iar răspunsul a venit promt din partea copiilor:

Ne ajută să creștem.

Apropierea de carte, de poveste i-a făcut pe copii relaxați, sociabili și comunicativi, dovedind o dată în plus că, atunci când dorești cu adevărat  poți petrece  timp de calitate în spațiul unei biblioteci, printre rândurile scrise.

Concluzia care se impune e aceea că lectura rămâne importantă, pentru că datorită diversității sale are rolul de a educa, de a cultiva și de a cizela, îmbogățind bagajul de cunoștinte și dezvoltând armonios personalitățile foarte tinerilor cititori.

Mulțumim cadrelor didactice care i-au însoțit pe copii, pentru grija lor afectuoasă și le urăm La mulți ani atât lor cât și fetiței care și-a sărbătorit într-un mod atât de special împlinirea vârstei de 5 ani.

Vă invităm să reveniți în bibliotecă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here