Acasă Sediul central BOOK-uria lecturii (ediția a III-a)

BOOK-uria lecturii (ediția a III-a)

21
0

Miercuri, 10 iulie 2019, Secția de Împrumut pentru Copii a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Iași a fost primitoare pentru reîntâlnirea cu poveștile și cărțile frumos ilustrate și colorate la Clubul de lectură cu voce tare: BOOK-uria Lecturii cu actorii-voluntari de la Școala de Teatru ProfessArt Iași coordonați de actrița – profesor Luiza Cupceac.

De această dată, Ilinca Minea a fost cititorul și Paula Vrânceanu – animatorul care le-au citit celor prezenți multe povești cu personaje hazlii și misterioase: „Petunia”, “Veverițele”, „Sir Nufărel”, „Tati, ce e asta?” etc.

Cititul nu este scop în sine, ci un instrument de învățare. Învățarea, la vârsta preșcolară, începe de la lumea familiară a copiilor și ajunge la tot ce presupune fascinația naturii. Cele mai potrivite cărți formează hărțile mentale ale lumii în care trăim, vorbesc despre emoții și puterea copiilor de a avea o voce în lumea în care trăim. Aceasta din urmă se formează prin identificarea cu super-eroi și magia puterilor excepționale. Cărțile copilăriei stau la baza sănătății noastre mentale. Cu toții avem nevoie să integrăm miturile străvechi ale luptei dintre rău și bine, să simțim în noi pielea personajelor întunecate și luminoase, deopotrivă.

Vă așteptăm cu drag în fiecare miercuri a lunilor iulie și august, de la ora 11.00, la alte sesiuni de lectură cu voce tare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here