Acasă Sediul central BOOK-uria lecturii, ediția a III-a (21 august)

BOOK-uria lecturii, ediția a III-a (21 august)

119
0

Miercuri, 21 august 2019, Secția de Împrumut pentru Copii a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Iași a fost din nou gazda perfectă pentru Clubul de lectură cu voce tare: BOOK-uria Lecturii și actorii-voluntari de la Școala de Teatru ProfessArt Iași coordonați de actrița – profesor Luiza Cupceac.

Astăzi, Moga Manuela a fost cititorul și Moga Maria Alexandra – animatorul care le-au citit celor prezenți multe povești din titlurile împrumutate din fondul informațional al bibliotecii publice. O parte dintre participanții la Clubul de lectură au fost și din partea Clubului Kiwanis Iași Team coordonați de Evelin Stratica.

Cititul reprezintă o modalitate perfectă de a învăța copiii preșcolari sunetele și ritmul vorbirii, lucru care este esențial pentru dezvoltarea limbajului. Într-un studiu realizat de Brown University School of Medicine, copiii de 18-25 de luni ai căror părinți le-au citit cu regularitate timp de un an puteau înțelege mai multe cuvinte decât copiii ai căror părinți nu le-au citit. Este greu de dovedit dacă astfel de avantaje rămân de-a lungul timpului, dar mulți părinți sunt convinși că expunerea timpurie la cărți schimbă lucrurile pe termen lung, stimulând abilitățile lingvistice ale copiilor și făcându-i mai dornici să învețe să citească.

Vă așteptăm la ultima activitate a proiectului BOOK-uria Lecturii, miercuri 28 august 2019, de la ora 11.00!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here