Acasă Sediul central Biblioteca de Sport (finalul ediției a IV-a)

Biblioteca de Sport (finalul ediției a IV-a)

29
0

Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași a desfășurat joi, 29 august 2019, ultima sesiune literară și cu caracter sportiv din cadrul proiectului Biblioteca de Sport (ediția a IV-a), pe esplanada de la Cub (Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 10).

Participanții (copii, părinți, bunici) – cititori ai bibliotecii, alături de copii-beneficiari ai Centrului de Servicii Sociale „C. A. Rosetti” din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași (însoțiți de Maricica Penelea și Andreea Heisu) s-au simțit foarte bine și în același spirit de vacanță și-au exprimat bucuroși opțiunile pentru lectura de vacanță.

La această ultimă activitate am conlucrat cu partenerii din proiect anume, Liceul cu Program Sportiv Iași, coordonatori – director adj. Tănase Viciu și prof. Mihaela Onuță și Clubul Sportiv „Unirea” Iași – director Gabriel Clapon și prof. Macrina Tomuleac.

Sportul recreativ ca factor de socializare și promovare activă a sănătății prezintă multiple beneficii, dintre care enumerăm: ne ajută să fim mai inteligenți; echilibrează activitatea psihică; dormim mult mai liniștiți, fără stres; mișcarea este cel mai bun medicament anti obezitate; ne motivează să ne depășim limitele; ne ajută să avem încredere în noi înșine; lungește viața și calitatea acesteia; mărește capacitatea de reacție, ne face să reacționăm mai rapid; ne face să avem o stare de bine, pozitivă: să citești, să râzi, să dansezi, să cânți etc.; întinerește inima; ne oferă posibilitatea de a evada din cotidian; devenim mai frumoși, frumusețea vine din interior, din starea de bine. Iar pe toate celelalte beneficii ale practicării unui sport, cu siguranță, le-ați descoperit singuri la cele patru sesiuni la care ați luat parte în această vară.

La final, toți participanții au servit bomboane din partea inițiatorului proiectului Biblioteca de Sport.

Mulțumim tuturor partenerilor care s-au implicat în acest an 2019 în derularea activităților și participanților noștri dornici de lectură și mișcare sportivă.

Proiectul își propune să experimenteze noi abordări, tehnici și instrumente eficiente pentru participarea comunității (cititori activi și non-cititori) în derularea unor activități-stimulent pentru dezvoltarea și sprijinirea practicării sportului ca metodă de incluziune socială prin educație și lectură.

Biblioteca de Sport 2019 (ediția a IV-a) a fost implementat în parteneriat cu Clubul Sportiv Master San Iași, Liceul cu Program Sportiv Iași, Școala de Arte „Bel Art” Iași, Clubul Sportiv “Unirea” Iași și Bia Energia Iași/ DJ Kniolla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here