Acasă Sediul central Biblioteca de Sport (ediția a IV-a), 22 august 2019

Biblioteca de Sport (ediția a IV-a), 22 august 2019

53
0

Biblioteca Județeană Gh. Asachi  Iași a desfășurat joi, 22 august 2019, o nouă activitate  inovativă și creativă de stimulare a participativității comunității la lectură și mișcare în cadrul proiectului Biblioteca de Sport (ediția a IV-a) pe esplanada de la cub (Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 10).

Într-o atmosferă cu adevărat de vacanță, participanții (copii, părinți, bunici) – cititori ai bibliotecii, alături de copiii-beneficiari ai Clubului Kiwanis Iași Team coordonați de Evelin Stratica și copiii-beneficiari ai Centrului de Servicii Sociale „C. A. Rosetti” din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași (însoțiți de Maricica Penelea și Roxana Busuioc) și-au exprimat bucuroși opțiunile pentru lectura de vacanță. Tinerii care citesc mai mult învață să vadă cu privirea pagini întregi, să creeze sens instantaneu, să ruleze nu numai imagini, ci și emoții, opinii, convingeri și valori. Cititul este ca o conturare evidentă a personalității copilului, a caracterului său: este un fel de căptușeală inteligentă, de program magic care ne ghidează alegerile, ne conectează neuronii în rețele care fac viața mai ușor de navigat și de transformat în avantajul nostru. Copiii care citesc au sistem de ghidaj interior cu mult mai sofisticat decât restul.

În partea a doua a întâlnirii, cei prezenți care au considerat sportul un instrument eficient pentru sănătate și distracție au făcut primii pași spre următoarele etape sub îndrumarea instructorului de dansuri caraibice (salsa și bachata) Augusto Perez de la Școala de Arte „Bel Art” Iași coordonată de manager, Cătălina Negru.

La final, toți participanții încrezători în forțele proprii și al sentimentului de bună dispoziție de a fi împreună cu ceilalți ne-au transmis ca vor reveni la ultima sesiune a proiectului pe 29 august 2019, ora 16,00.

Proiectul își propune să experimenteze noi abordări, tehnici și instrumente eficiente pentru participarea comunității (cititori activi și non-cititori) în derularea unor activități-stimulent pentru dezvoltarea și sprijinirea practicării sportului ca metodă de incluziune socială prin educație și lectură.

Biblioteca de Sport 2019 (ediția a IV-a) este implementat în parteneriat cu Clubul Sportiv Master San Iași, Liceul cu Program Sportiv Iași, Școala de Arte „Bel Art” Iași, Clubul Sportiv “UnireaIași și Bia Energia Iași/ DJ Kniolla.  

           

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here