Acasă Sediul central Biblioteca de Sport cu Bia Energia ®/DJ Kniolla

Biblioteca de Sport cu Bia Energia ®/DJ Kniolla

62
0

Joi, 4 iulie 2019, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a lansat a IV-a ediție a unui inedit proiect de vacanță: Biblioteca de Sport.

În prima sesiune, participanții au prezentat impresiile și cuvinte-cheie ce simbolizează acțiunea cărților de vacanță, prin construirea unui mic discurs literar de promovare a lecturii: Aventurile lui Tom Sawyer, de Mark Twain și Cei trei mușchetari, de Alexandre Dumas – aventura; Copacul cu 26 de etaje, de Andy Griffiths – amuzamentul; Fram, ursul polar – vânătoarea; Micul prinț, de Antoine de Saint-Exupéry – alegorie; Cartea cimitirului de Neil Gaiman – mister.

În partea a doua a întâlnirii, partenerul nostru BIAENERGIA ®/ DJ KNIOLLA ne-au invitat la mișcare (zumba-aerobic-pilates). „ […] mersul la sala de antrenamente prelungește viața și ajută sănătatea mintală. Ce se întâmplă în corpul oamenilor care merg frecvent la sala de antrenament? Studiile științifice de medicină sportivă arată că participarea la antrenamente are efecte antidepresive prin stimularea producției de endorfină – hormonul fericirii – care se eliberează în cantități mari în timpul orelor de cardio. […] atmosfera tonică de la antrenamente și acompaniamentul muzical plin de energie și pozitivism contribuie în plus la starea de bine, de eliberare de tensiunile acumulate și la detașarea de factorii negativi din viață. Aceste observații sunt susținute atât de cercetările efectuate de peste 6 decenii de către Centrul de medicină și sănătate „The Cooper Institute” din SUA, cât și de persoanele dedicate practicării cu regularitate a antrenamentelor aerobice!”

Următoarea sesiune în cadrul proiectului Biblioteca de Sport va avea loc, joi, 11 iulie 2019, începând cu ora 16.00 și vizează promovarea sportului ca instrument educațional și social, ajutând copiii, tinerii și populația Iașului să dobândească atitudini: fair-play, solidaritate, participativitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here