Acasă Biblioteca de Prim Ajutor Biblioteca de Prim Ajutor

Biblioteca de Prim Ajutor

93
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a derulat miercuri, 25 octombrie 2017, în Filiala „Ion Creangă”, prima activitate de informare în cadrul proiectului „Biblioteca de Prim Ajutor” (BiblioInfoLife).

Obiectivul proiectului constă în realizarea unei campanii de sensibilizare în cadrul unor activități specifice de educație-informare-conştientizare asupra importanţei prevenirii și acordarea primului ajutor precum şi conturarea unei conduite corecte în cazul dezastrelor şi calamităţilor naturale prin tehnici operative de intervenție în situaţii de urgență.
Sesiunea educațională a fost susținută de partenerul proiectului, Asociația Ambulanța.Life – Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași reprezentată de președinte, Fabian Butacu; director Marius Grațian-Benchea; coordonator Departament Intervenție Rapidă, Andreia-Alexandra Cheșcheș alături de Denisa-Cristina Spridon; și de la Departamentul Medical, Mădălina-Mihaela Pavel. 

Participanții primei activități au fost elevii de liceu de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași însoțiți de cadrele didactice care au făcut cunoștință cu importanța și conștientizarea unei atitudini preventive în acordarea primului ajutor precum și metodele și tehnicile aplicate în situații de urgență.

Tuturor participanților li s-au eliberat un flyer PERMIS DE SALVATOR și 25 de permise de acces la bibliotecă. 

Mulțumiri Radio Iași, Digi24 Iași și Iași TV Life.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Asociația Ambulanța.Life – Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași și se desfășoară pe parcursul anului școlar 2017 – 2018 la Filiala „Ion Creangă” cu unitățile de învățământ școlar/liceal din raza filialei Bibliotecii Județene Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here