Acasă Sediul central „Biblioteca arborilor” – Săptămâna ariilor protejate

„Biblioteca arborilor” – Săptămâna ariilor protejate

38
0

 Vineri, 12 octombrie 2018, de la ora 10.30, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași  în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Iași desfășoară activitatea „Biblioteca arborilor”– Săptămâna ariilor protejate, care va avea loc la sala de festivități de la Agenția pentru Protecția Mediului Iași.

Ariile protejate sunt acele zone marine sau terestre decizionate pentru protecția și menținerea biodiversității. Siturile Natura 2000 sunt implementate și în județul Iași.

România este singura ţară din Uniunea Europeană în care sunt reprezentate 5 regiuni biogeografice (continentală, stepică, panonică, alpină, pontică) cu o bogată diversitate biologică, ceea ce face ca ţara noastră să participe la Reţeaua Ecologică Europeană Natura 2000 cu un bogat capital natural.

În judeţul Iaşi sunt prezente 2 dintre cele 5 regiuni biogeografice.

Elevii de la profilul „Resurse naturale și protecția mediului” de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași coordonați de prof. Monica Trupină, prof. Gabriela Scrumeda și prof. Sorina Andriev vor participa la o activitatea de conștientizare și subliniere a realizării ariilor protejate.

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Iași, ecolog Ramona Ciobanu și biolog Luminița Iconomu vor prezenta importanța ariilor protejate și impactul asupra vieții umane.

Reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile și filmele din colecțiile bibliotecii care prezintă tema adusă în discuție.

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și este realizat în parteneriat cu S.C. ApaVital Iași, Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, Agenția pentru Protecția Mediului Iași și Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași.

 „Biblioteca arborilor” se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here