Acasă Intersecţii Biblioteca arborilor: Importanța calității apei

Biblioteca arborilor: Importanța calității apei

79
0

Miercuri, 28 februarie 2018, începând cu ora 11.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează o nouă întâlnire din cadrul proiectului Biblioteca arborilor, care se va desfășura la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași.

Reprezentantul ApaVital Iași, Silvia Aanicăi, și voluntarele de la Facultatea de Horticultură (USAMV Iași) vor prezenta impactul calității apei asupra mediului înconjurător. Discutăm în continuare despre catalogarea arborilor și arbuștilor identificați în parcul dendrologic gestionat de ApaVital și despre modalitățile dendrologice de determinare a vârstei arborilor, pentru a putea scoate în evidență pe aceia care, acum 100 de ani au fost „martori” tăcuți ai evenimentelor de la Iași. Elevii de la profilul „Resurse naturale și protecția mediului” de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași vor fi coordonați de prof. Monica Trupină, prof. Sorina Andriev și prof. Beatrice Borș.

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și este realizat în parteneriat cu ApaVital Iași, Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, Agenția pentru Protecția Mediului Iași și Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași.

 „Biblioteca arborilor” se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here