Acasă Intersecţii „Biblioteca arborilor”: Colaborare interinstituțională în proiecte – schimb de bune practici

„Biblioteca arborilor”: Colaborare interinstituțională în proiecte – schimb de bune practici

602
0

  

Miercuri, 6 iunie 2018, de la ora 10.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași desfășoară activitatea „Biblioteca arborilor”Colaborare interinstituțională în proiecte – schimb de bune practici, care va avea loc la la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași.

Alături de asigurarea calităţii educaţiei şi formării profesionale în învăţământul profesional şi tehnic, un rol important considerăm că îl constituie activitățile ce se derulează în urma parteneriatelor interinstituționale.

Scimbul de bune parctici și experiențe, precum și procesele de transformare a societăţii înregistrate în ultimii ani, tranziţia către o societatea bazată pe cunoaştere și schimbarea sistemelor de industrializare reprezintă noi provocări pentru sistemul de educaţie şi formare profesională. Prin asigurarea accesului la informație, se dobândește un nivel ridicat de cunoaștere și calificare. Astfel este relevantă capacitatea de colaborare și demonstrare a informațiilor dobândite în școală iar  participanții ajung să conștientizeze calitatea pregătirii celor care aduc în fața lor modalități informaționale noi. În acest context, asigurarea calităţii în învăţământul profesional şi tehnic capătă noi valenţe şi implică noi roluri interinstituţionale.

Elevii de la profilul „Resurse naturale și protecția mediului” de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași coordonați de prof. Monica Trupină, prof. Marcel Epure și prof. Marlena Sobcec vor participa la o activitatea de coștientizare și subliniere a realizării Colaborare interinstituțională în proiecte – schimb de bune practici.

Reprezentanții S.C. ApaVital Iași și Agenția pentru Protecția Mediului Iași vor puncta momentele importante ale colaborării cu Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași.

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și este realizat în parteneriat cu S.C. ApaVital Iași, Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Centrul de Medicină Naturistă AROMA Iași și Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași.

 „Biblioteca arborilor” se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here