Acasă Biblio-Școala de pietoni Biblio-Școala de Pietoni: sesiune de informare interactivă

Biblio-Școala de Pietoni: sesiune de informare interactivă

41
0

Luni, 10 aprilie 2017, echipa proiectului Biblio-Școala de Pietoni a ajuns la elevii clasei a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială „Ion Neculce” Iași.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași – Biroul de Analiză și Prevenirea Criminalității și Societatea Națională de Crucea Roșie – Filiala Iași și se desfășoară pe toată durata anului școlar 2016-2017.

Sesiunile de informare au fost interactive și animate de elevii care doreau să afle multe lucruri specifice privind tema întâlnirii.

Din cadrul Inspectoratului de Poliție, agentul șef adj. Claudiu Mercaș și agentul șef adj. Ramona Nechifor, au dialogat cu elevii principalele reguli de siguranță rutieră (cum procedăm și cum circulăm atunci când suntem pieton; când suntem pasager în autovehicole; când suntem bicicliști) și alte informații rutiere.

Voluntarii Iulian Ciocănaru, Monika Hrițcu și Alexandru Plămadă de la Crucea Roșie-Filiala Iași au prezentat conform sloganului: „Salvezi dacă știi să acționezi!” tehnici de bază de prim ajutor (resuscitarea, metoda PAS: privește, ascultă, simte; poziția laterală de siguranță, metoda „heimlich”) și situații de leșin.

Activitatea s-a încheiat când toți participanții au primit BIBLIO-PERMISE DE PIETONI, pliante și autocolante din partea partenerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here