Acasă Biblio-Școala de pietoni Biblio-Școala de Pietoni la Școala Primară „Carol I” Iași

Biblio-Școala de Pietoni la Școala Primară „Carol I” Iași

140
0

Echipa proiectului Biblio-Școala de Pietoni a fost prezentă azi, 7 decembrie 2015 la elevii clasei a I-a C de la Școala Primară „Carol I” Iași coordonați cu profesionalism de doamna profesor  pentru învățământ primar, Raluca Iarovoi.

Într-o atmosferă de sărbătoare, întâlnirea cu copii a fost foarte bine întâmpinată și a decurs  într-un mod relaxant și interactiv, îmbinând problematica prevenirii accidentelor rutiere și acordarea primului ajutor cu exemple concrete și demonstrații.

În prima parte a activității, doamna agent de poliție, Tudorița Grădinariu de la Biroul de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași a construit un dialog deschis cu elevii privind principalele tehnici și măsuri preventive în circulația rutieră.

În partea a doua a activității noastre, voluntara Sânziana Spiridon de la Crucea Roșie – Filiala Iași a prezentat într-o formă inedită tehnicile de bază de prim ajutor în cazul accidentelor (ce informații oferim când apelăm 112; care sunt „prietenii” voluntarilor de la Crucea Roșie (plasturele, foarfeca, fașa, compresele, bandajul elastic); ce facem în caz că avem scrântit piciorul/mâna, rană la cap, epistaxis (sângerare nazală), cum efectuăm bandajul „iepuraș”.

La finalul evenimentului, după ce participanții au primit BIBLIO-PERMISE DE PIETONI, pliante și fluturași de la bibliotecă precum și caiete tematice pe educație rutieră, copiii ne-au făcut o surpriză…muzicală, oferindu-ne în dar o colindă minunată.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași – Biroul de Analiză și Prevenirea Criminalității și Societatea Națională de Crucea Roșie – Filiala Iași și se desfășoară pe toată durata anului școlar 2015-2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here