Acasă Biblio-Școala de pietoni Biblio-Școala de Pietoni la Școala „Gh. Asachi”

Biblio-Școala de Pietoni la Școala „Gh. Asachi”

138
1

Echipa proiectului Biblio-Școala de Pietoni a ajuns azi, 18 noiembrie 2015 la elevii clasei pregătitoare B de la Școala Primară „Gheorghe Asachi” Iași.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași – Biroul de Analiză și Prevenirea Criminalității și Societatea Națională de Crucea Roșie – Filiala Iași și se desfășoară pe toată durata anului școlar 2015-2016.

Întâlnirea cu elevii a decurs într-un mod interactiv, îmbinând problematica prevenirii cu exemple concrete și demonstrații. În prima parte a activității, reprezentanții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au dialogat cu elevii principalele măsuri preventive privind circulația rutieră (prezentarea/recunoașterea indicatoarelor rutiere, reguli generale de circulație atunci când suntem bicicliști sau pietoni). Voluntarii de la Crucea Roșie – Filiala Iași au prezentat tehnicile de bază de prim ajutor în cazul accidentelor rutiere. Prezentarea s-a desfășurat sub forma unei povești de prim ajutor prin imagini și culoare: cum apelăm 112, cum descriem accidentul la telefon cu toate detaliile; care sunt „prietenii” voluntarilor de la Crucea Roșie (plasturele, foarfeca, fașa, compresele etc.).

La finalul evenimentului, participanții au primit BIBLIO-PERMISE DE PIETONI, pliante și fluturași de la bibliotecă și caiete tematice pe educație rutieră.

1 COMENTARIU

  1. A fost o activitate placuta si utila despre care elevii au povestit entuziasmati parintilor. Am discutat cu parintii la sedinta care a avut loc in seara aceleasi zile. Speram sa avem ocazia colaborarii si in viitor. Toate bune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here