Acasă Biblio-Școala de pietoni Biblio-Școala de Pietoni la final de proiect

Biblio-Școala de Pietoni la final de proiect

14
0

Luni, 26 iunie 2017, s-a derulat ultima sesiune de informare-educație-conștientizare din cadrul proiectului Biblio-Școala de Pietoni pe anul școlar 2016-2017.

Inițiativa Bibliotecii Județene Gh. Asachi Iași de a desfășura această campanie de sensibilizare și informare pe teme de educație rutieră a avut un impact deosebit în rândul elevilor școlari și de liceu precum și în mediul ONG-urilor la nivelul municipiului Iași.

Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași – Biroul de Analiză și Prevenirea Criminalității și Societatea Națională de Crucea Roșie – Filiala Iași.

Astăzi ne-am întâlnit cu tinerii adolescenți din Centrul de Plasament din Veniamin Costache din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția   Copilului Iași.

Tematica abordată în cadrul activității a vizat promovarea regulilor elementare de circulație rutieră, dezvoltarea unui comportament antivictimal și antiinfracțional în rândul tinerilor și a unei conduite social-educaționale privind atitudinea preventivă în trafic, tehnici de prim-ajutor de bază în caz de accident rutier și modalitățile de petrecere a timpului liber la bibliotecă în siguranță.

Întâlnirea a avut un caracter interactiv cu întrebări din partea elevilor și răspunsuri specializate din partea partenerilor proiectului. Toți participanții li s-au eliberat BIBLIO-PERMISE DE PIETONI, pliante ale bibliotecii publice.

Mulțumim partenerilor și cadrelor didactice care au înțeles importanța și beneficiul acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here