Acasă Biblio-Școala de pietoni Biblio-școala de Pietoni

Biblio-școala de Pietoni

32
0

Echipa proiectului Biblio-școala de Pietoni (ediția a II-a) s-a întâlnit astăzi, 15 martie 2017 cu elevii claselor a IV-a – a VII-a și profesorii acestora de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Iași, coordonată de doamna director, profesor Mirela Marin.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași – Biroul de Analiză și Prevenirea Criminalității și Societatea Națională de Crucea Roșie – Filiala Iași și se desfășoară pe toată durata anului școlar 2016-2017.

Întâlnirea cu elevii a decurs într-un mod interactiv, îmbinând problematica prevenirii cu exemple concrete și demonstrații. În prima parte a activității, reprezentanții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au dialogat cu elevii principalele măsuri preventive privind circulația rutieră. În partea a doua, voluntarul de la Crucea Roșie – Filiala Iași a prezentat tehnicile de bază de prim ajutor în cazul accidentelor rutiere ( cum apelăm 112, cum descriem accidentul la telefon cu toate detaliile). S-a demonstrat interactiv că, sloganul după care se ghidează organizația umanitară „Salvezi dacă știi să acționezi!” este vital pentru a salva o viață în cazul unui accident rutier. Cele patru etape fundamentale sunt: 1. asigurarea zonei accidentului; 2. evaluarea primară; 3. apelul către 112; 3. acordarea primului ajutor. Așa cum spunea Iulian Ciocănaru: „Este esențial să iei măsuri de siguranță, înainte de a acorda primul ajutor!

Tuturor participanților li s-au eliberat BIBLIO-PERMISE DE PIETONI, pliante și s-au eliberat și 11 permise de acces în bibliotecă pentru elevii care nu erau înscriși.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat și mulțumiri Ziarul de Iași, Apollonia TV și Iași TV Life!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here