Acasă Sediul central Atelierul de autocunoaștere… prin joacă  (la final)

Atelierul de autocunoaștere… prin joacă  (la final)

24
0

Joi 29 august 2019, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat ultimul „Atelier de autocunoaștere…prin joacă”. Partenerul în acest proiect este Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces), coordonatori: Nicoleta Emacu și Adrian Mârzac împreună cu copiii-beneficiari ai Asociației cu rol de animatori culturali.

Participanții acestei sesiuni de joacă au fost publicul-cititor al bibliotecii și copii-beneficiari ai Centrului de Servicii Sociale „C. A. Rosetti” din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași (însoțiți de Maricica Penelea și Andreea Heisu).

Jocul este indispensabil dezvoltării şi educării copilului. Este o activitate importantă în viaţa copiilor în special, dar şi a adulţilor pentru că, în anumite circumstanţe ale vieţii şi adulţii se joacă. Iar realitatea ar fi mult mai greu de suportat dacă oamenii nu s-ar juca. Pentru copil, jocul reprezintă ocazia de a învăţa să cunoască lumea care îl înconjoară şi de asemenea, de a învăţa să se cunoască pe el însuşi, evoluând în ritm propriu. Copilul se joacă: imitând, inventând, construind, înțelegând și învățând. Jocul este limbajul copilului, iar jucăriile sunt cuvintele lui.

Spațiul Bibliotecii Județene Iași a fost din nou spațiul jocului – activităților voluntare și spontane, ce produce bucurie, plăcere. Există o strânsă interdependență între evenimentele de la începutul procesului de învățare a copilului și succesele/insuccesele din viitoarea activitate educațională.
Jocul reprezintă un ansamblu de acțiuni și de operațiuni care urmăresc obiective de pregătire intelectuală, tehnică, morală, fizică a corpului. Elementul de joc imprimă acestuia un caracter mai viu și mai atrăgător, aduce varietate și o stare de bună dispoziție funcțională, de veselie și de bucurie, de destindere, ceea ce previne apariția monotoniei și a plictiselii.

Mulțumim tuturor participanților/colaboratorilor și trupei de teatru DIFAINII din cadrul Asociației ROIS Iași pentru inventivitatea și creativitatea reprizelor de…joacă cu publicul bibliotecii publice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here