Acasă Sediul central Atelierul de autocunoaștere…prin joacă (22 august 2019)

Atelierul de autocunoaștere…prin joacă (22 august 2019)

26
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a derulat joi, 22 august 2019, a treia sesiune a Atelierului de autocunoaștere…prin joacă. Partenerul în acest proiect este Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces), coordonatori: Nicoleta Emacu și Adrian Mârzac împreună cu copii-beneficiari ai Asociației cu rol de animatori culturali.

„Omul este un om întreg numai atunci când se joacă” spunea Friedrich Schiller (1759-1805), poet, filosof și istoric german.

Jocul este forma de activitate dominantă în copilărie, dar nu trebuie să lipsească de-a lungul întregii vieți. Este necesară dezvoltarea laturii ludice a personalității pentru a putea privi soluțiile cu fantezie și inventivitate. Jocul este o activitate simbolică. Este un “ca și cum”. Mai mult decât o imitație a unor situații reale este o concentrare de acțiuni, stări și trăiri sufletești. Așadar, capacitatea de a ne juca este forma simbolică prin care, retrăim evenimente, întâmplări din viața reală, reușind să le modificăm după voie. De aceea, jocul produce satisfacție prin el însuși, nu doar prin rezultatele lui. Pe chipul copiilor se citește bucuria atunci când se joacă. Acesta este primul scop al jocului: obținerea plăcerii (jocuri sportive, jocuri de cuvinte, jocuri de construcție, jocuri de perspicacitate, jocuri de îndemânare, jocuri de strategie, pe care le folosim pentru că învățăm ceva din ele, pentru că ne produc plăcere, bucurie și pentru că avem nevoie să ne jucăm, să câștigăm, să ne distrăm! Datorită acestei bucurii pe care o simțim când ne jucăm, acestei libertăți, jocul este folosit și ca metodă terapeutică pentru copii.

Vă așteptăm la ultima repriză de… joacă, cu Asociația ROIS Iași, pe 29 august 2019, ora 15.00, pe hol-simeză la Biblioteca Județeană Iași!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here