Acasă Sediul central Anul centenar – Bojdeuca lui Ion Creangă

Anul centenar – Bojdeuca lui Ion Creangă

86
0

2018 este anul centenar al Marii Uniri, când România a devenit, în sfârșit, dodoloață. Visul românilor de secole s-a împlinit în data de 1 decembrie 1918.

Aniversările noastre nu se sfârșesc aici însă. În data de 15 aprilie 1918 casa lui Ion Creangă din cartierul Iașiului, Țicău, devine primul muzeu memorial literar din România. Căsuța, în simplitatea ei superb țărănească, păstrează multe din obiectele și mobilierul personal al marelui povestitor moldovean, ceea ce o face cu totul specială. Simpla bojdeucă, care l-a găzduit pentru o scurtă vreme și pe marele său prieten, Mihai Eminescu, este deschisă publicului vizitator. Tot aici, la îndemnul poetului, Creangă și-a scris vestitele povești și amintiri. 

Biroul Împrumut pentru Adulți al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași a pregătit o expoziție de carte dedicată evenimentelor anului centenar. Prin cărțile expuse pentru împrumut, în luna aprilie îl evocăm pe marele nostru scriitor clasic, dar și spațiul minunat în care și-a desăvârșit opera.

Vă așteptăm, așadar, la bibliotecă pe toți iubitorii de Iași și de literatură română clasică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here