Acasă Sediul central ALPI – ședința lunară – 9 iunie 2019

ALPI – ședința lunară – 9 iunie 2019

15
0

Duminică, 9 iunie 2019, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași a avut loc o nouă întâlnire cu pubic a Asociației Literare Păstorel Iași.

Cu mai multe absenţe motivate, datorită plecărilor în concedii sau a participării la unele festivaluri de umor din ţară, efectivul a fost redus numeric de data aceasta, dar lucrările cenaclului au decurs normal. Mai mult chiar, vicepreşedintele ALPI, Gheorghe Bălăceanu a dat şi unele sfaturi utile celor care au recitat în faţa colegilor şi care au mai avut în textele prezentate o silabă în plus sau în minus sau nu au avut ritmul corect.

În debutul evenimentului Gheorghe Bălăceanu a informat adunarea că la Festivalul de la Alba Iulia, patru colegi au cucerit premii şi menţiuni, aceştia fiind Vasile Larco, Elena Mândru, Mihai Haivas şi Eugen Deutsch.

În continuare, Dan Teodorescu a prezentat lansarea cărţii de poezie a colegului Constantin Profir, care a avut loc recent la Casa de Culturpă “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, din Parcul Copou, acolo unde au fost prezenţi mai mulţi membrii ALPI.

În partea a doua a manifestării au recitat din propriile creaţii Doina Toma, Angela Pistol, Olguţa Trifan Luncaşu, Angela Mihai, Ioan Hodaş, Constantin Profir, Cornelia Livia Bejan, Constantin Mihai, Vasile Larco şi Constantin Munteanu.

Următoarea şedinţă cu public în cadrul ALPI va avea loc pe 14 iulie 2019, de la ora 10.00, tot la sediul central al Bibliotecii Judeţene Gheorghe Asachi din Iaşi, în Sala mare de lectură.

* text Dan Teodorescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here