Acasă Prevenirea victimizării persoanelor vârstnice Activitate în cadrul proiectului „Prevenirea victimizării persoanelor vârstnice”

Activitate în cadrul proiectului „Prevenirea victimizării persoanelor vârstnice”

61
0

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a fost prezentă azi, 21 decembrie 2016 la o primă activitate în cadrul proiectului „Prevenirea victimizării persoanelor vârstnice” inițiat de colaboratorii noștri, polițiștii de proximitate din cadrul Secţiei 4 Poliţie Iaşi la Grădinița și Școala Primară Atelier Iași.

Proiectul se derulează în parteneriat cu polițiștii de proximitate din cadrul Secţia 4 Poliţie Iaşi – Poliția Municipiului Iași (Inspectoratul de Poliție Județean Iași) [https://is.politiaromana.ro/] alături de ceilalți parteneri (Universitatea „Al. I. Cuza” Iași-Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației [http://www.psih.uaic.ro/], Asociația E-team Psychology [https://echipaeteam.wordpress.com/], Direcția de Asistență Comunitară Iași [http://www.dac-iasi.ro/], Școala Gimnazială „Gh. I. Brătianu” Iași [http://bratianu.scoli.edu.ro/] și Grădinița și Școala Primară „Atelier”[http://gradinita-atelier.ro/]).

Într-o atmosferă de sărbătoare elevii, profesorii, părinții și bunicii prezenți s-au aliniat obiectivului propus în proiect anume, creșterea gradului de siguranță personală a seniorilor în diverse spații dar și întrajutorarea și întărirea relațiilor dintre generații prin intensificarea importanței de a avea un timp liber pentru ceea ce iți dorești mai mult, să citești și să schimbi impresii cu cei mai tineri, să-l ajuți pe cel de lângă tine și să știi să dăruiești.

În cadrul evenimentului alături de elevii care ne-au încântat cu colinde, cântecele de Crăciun, balet și voie bună au fost transmise de către poliţişti mesaje în scopul prevenirii înşelăciunilor prin metoda “accidentul” şi a furturilor. Intervenția din partea Bibliotecii Județene Iași a pus accentul că, nu e niciodată prea târziu…pentru o îmbătrânire activă prin promovarea unui mediu de viață în care „a îmbătrâni” nu este sinonim cu „a fi dependent de ceilalți” atunci – pe scurt, îmbătrânirea activă este să ne menținem în formă – una din metodele cele mai bune fiind lectura.

Doamna manager Oana Zămoșteanu de la Grădinița și Școala Primară „Atelier”, doamna profesor, Cristina Simirad – director la Școala Gimnazială „Gh. I. Brătianu” Iași și reprezentanții de la Direcția de Asistență Comunitară Iași împreună cu elevii celor două unităţi de învăţământ şi părinţii acestora au oferit cadouri vârstnicilor din cartierul Tătărași.

Biblioteca Județeană Iași a diseminat publicului prezent pliante și autocolante precum și alte surprize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here