Acasă Copiii singuri acasă Activitate în cadrul Proiectului „Copiii singuri acasă”

Activitate în cadrul Proiectului „Copiii singuri acasă”

22
0

14956483_1030086463804465_1149222260415196356_n

Echipa proiectului „COPIII SINGURI ACASĂ” a fost prezentă azi, 10 noiembrie 2016 la elevii claselor a VIII-a A și B și clasele a VI-a A și a VII-a A de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” Iași, coordonată cu profesionalism de doamna director, prof. Silviana Loghin.

Sesiunea de informare susținută de reprezentantul Secției 4 Poliție Iași – Compartimentul Poliţiei de Proximitate prin agent șef adjunct de poliție, Tudorița Grădinariu a avut un impact major pentru elevii prezenți, prezentând într-un mod interactiv informații în ceea ce privește cunoașterea de către elevi și profesori a factorilor de risc în adoptarea comportamentului deviant (absenteism, anturaj, consum de alcool) și a consecințelor actelor de violență verbală și fizică (aspecte legislative) precum și regulile esențiale ale unui comportament civilizat față de colegi, profesori, părinți/membri ai familiei.
Elevii au primit informații despre serviciile bibliotecii, despre activități și concursuri organizate pentru vârsta lor și cum se eliberează un permis la bibliotecă precum și pliante ale bibliotecii și ale Filialei Ateneu.

Scopul proiectului constă în informarea şi dezvoltarea unor atitudini pro-sociale de creştere a siguranţei personale şi de prevenire a comportamentului deviant şi a victimizării minorilor în rândul elevilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Partenerii în acest proiect sunt:
– Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi – Secţia 4 Poliţie Iaşi – Compartimentul Poliţiei de Proximitate;
– Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi;
– Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iași (CJRAE);
– Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (Universitatea “Al. I. Cuza” Iaşi), prin Asociaţia E-team Psychology.

Partenerii proiectului “COPIII SINGURI ACASĂ” au în vedere ca activitățile de informare educațional-preventive să fie axate pe realizarea unei campanii de sensibilizare la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ ce vizează dezvoltarea abilităţilor de siguranţă personală şi de reducere a unor comportamente neadecvate spaţiului şcolar şi extraşcolar. Acest proiect este direcționat către publicul-țintă pe două paliere de comunicare: prezentarea faptelor reale din activitatea zilnică a polițiștilor cu sublinierea necesității implementării unui asemenea proiect pentru cunoaștere și conștientizarea unor tipuri de comportament deviant și vine în preîntâmpinarea elevilor cu soluția potrivită, adică Biblioteca Județeană Iași prezintă într-o formă inedită alternativa de petrecere a timpului liber în spațiul bibliotecii cu orientare spre lectură și divertisment constructiv educativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here