Acasă Sediul central “100 de ani într-o 100 de gânduri și manifestări!”: expoziţie de...

“100 de ani într-o 100 de gânduri și manifestări!”: expoziţie de grafică

34
0

 

În anul 2014, a fost desemnată ziua de 13 octombrie, ca Ziua Naţională a Educaţiei în Penitenciare, subliniind astfel importanţa funcţiei educative a instituţiilor de detenţie şi esenţa intervenţiei recuperative, organizate şi derulate cu persoanele care execută sancţiuni privative de libertate.

Proiectul “100 de ani într-o 100 de gânduri și manifestări!” – Ziua Naţională a Educaţiei în Penitenciare urmăreşte valorizarea actului educaţional în Penitenciarul din Iași, facilitarea accesului deținuților în sistemele educaţionale prin: deschiderea mediului de învăţare, creşterea atractivităţii învăţării, susţinerea cetăţeniei active, egalităţii de şanse şi coeziunii sociale, valorificarea experienţei de viaţă a deţinuţilor prin încurajarea lor să contribuie la promovarea valorilor precum: cetățenia activă, drepturile omului, toleranță, dreptate socială, pace și înțelegere, respect pentru predecesori.

Parteneriatul instituţional care există între cele două instituţii, asigură o intervenţie din perspective multiple, presupunând atât asimilarea unor informaţii despre mediul penitenciar, cât şi experienţe directe, individuale, ale participanţilor.

În acest sens, în cadrul Bibliotecii Județene Gh. Asachi Iași, sunt expuse lucrări de grafică realizate cu deținuți în cadrul atelierelor lucrative care să prezinte transpunerea ideilor  legate de momentul Centenarului.

Expoziția poate fi vizitată începând cu data de 23.10.2018!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here